eshop
 

Největší dosavadní skandinávská implementace LED trubic byla dokončena ve finském Vantaa

Největší skandinávská implementace | LED trubice Valtavalo
Vantaa, Finsko
9. 5. 2015

Zastaralé zářivkové trubice musely ustoupit, když obrovské parkoviště Obchodního centra Jumbo vstoupilo do doby LEDové.

V současné době svítí na parkovišti nákupního centra Jumbo více než 6000 LED trubic. Toto množství dělá z Jumba největší individuální instalaci LED trubic ve Finsku, jakožto v celé Skandinávii.

Celkový elektrický příkon LED trubic NC Jumbo je přibližně 140 kW. V porovnání se zářivkami a jejich příkonem téměř 400 kW se však jedná o obrovské úspory, které LED trubice přináší. Dle provedených měření jedna ze starých zářivek spotřebovávala s předřadníkem dohromady 72 W, oproti nynějším 24 W. A to vše bez ztráty intenzity nebo kvality světla.

 „Náš základní předpoklad byl vybrat energeticky úsporný, snadno udržovatelný systém osvětlení s dlouhou životností. Porovnávali jsme LED trubice různých dodavatelů, než jsme vybrali produkty finského výrobce Valtavalo,“ říká Hannu Hirvonen, Facility manager Nákupního centra Jumbo.

Předřadníky starého osvětlení byly často poruchové. To vyvolávalo, dle jeho vyjádření, podstatné náklady na údržbu, jakožto bylo zdrojem nebezpečí požáru.

„S LED trubicemi je údržba svítidel snadná a levná. Dlouhá životnost trubic výrazně snižuje frekvenci údržbářských prací. Protože zde neexistují žádné samostatné předřadníky nebo tlumivky. Prostá výměna trubice na konci jejího životního cyklu je vše, co je nutné prakticky vykonat“, pokračuje Hirvonen.

Stará osvětlovací tělesa se dají dále využít. Společnost Jyty-Sähkö prováděla tuto rozsáhlou LED instalaci. Tato instalace byla zahájena v roce 2013, ale byla dokončena až v březnu tohoto roku. „V nákupním centru Jumbo byla stará osvětlovací tělesa ještě v relativně dobrém stavu, proto jsme se rozhodli je využít“, říká Jari Tykkyläinen, výkonný ředitel Jyty-Sähkö.

Dle jednatele výrobce Valtavalo, Markku Laatikainena, je osvětlení parkoviště nákupního centra Jumbo dobrou pracovní referencí a to jak na národní tak mezinárodní úrovni.

„Ve Finsku není mnoho takto osvětlených lokalit podobné úrovně a Jumbo je jedním z prvních, které si uvědomilo výhody standardu LED trubic plynoucí z bezúdržbového provozu oproti nestandardním LED modulovým svítidlům.“

Fotografie:

Fotografie k publikování Hannu Hirvonen, Facility manager, v LED osvětleném parkovišti.

http://www.valtavalo.com/dl/press/at/jumbo.jpg

Dodatečné informace:

Jumbo Shopping Centre - http://www.jumbo.fi/en
Hannu Hirvonen, Facilities Manager
+358 500 814810
hannu.hirvonen@jumbo.fi

 Jyty-Sähkö Oy - www.jyty.fi
Jari Tykkyläinen, Managing Director
+358 50 5540060
jari.tykkylainen@jyty.fi

Valtavalo Oy - www.valtavalo.fi
Markku Laatikainen, CEO
+358 500 717190
markku.laatikainen@valtavalo.fi

Společnost Valtavalo Ltd., přináší na trh LED trubice, které nahradí zářivkovou trubici.

Tržní vůdce v oblasti LED trubic, Valtavalo, je developerem, výrobcem a dodavatelem energeticky úsporného osvětlení i na mezinárodní úrovni.

Zaměřuje se na velké objemy zakázek a velké klienty. Díky této obchodní strategii klient získává za rozumnou cenu špičkovou technologii, která by byla jinak cenově nedostupná. Valtavalo sídlí ve finském Oulu. Plně automatizovanou výrobu najdete v tradičním průmyslové oblasti v Renforsin Ranta business parku v Kajaani. Krátké video z výroby zde.

Valtavalo má vlastní zástupce a síť agentů po celé Evropě. Bližší informace získáte na adresewww.valtavalo.fi nebo přímo pro ČR a SR na info@fawootech.cz.