eshop
 

Valtavalo investuje do domácí produkce

Valtavalo investuje do domácí produkce | LED trubice Valtavalo
2. 12. 2015

Poté, co společnost Valtavalo v roce 2012 navrátila výrobu z Číny do Finska, začala navyšovat svoji výrobní kapacitu pořízením druhé, efektivnější a plně automatizované linky pro výrobu LED trubic. Dle plánu se nová linka zapojí do výroby na začátku léta 2016. Novou technologii dodá firma EID Tech Kuopio.

V současnosti, na konci roku 2015, Valtavalo dokončilo "upgrade" své domácí výroby pořízením automatizační buňky pro výrobu koncovek ke svým LED trubicím. Celková hodnota investice se blíží jednomu milionu eur.

Valtavalo svými investicemi do automatizace ukazuje, jak je možné uchopit zpracovatelský průmysl v evropských zemích a soutěžit cenou dokonce s asijskými zeměmi, které disponují velmi levnou pracovní silou. "Ačkoliv zvýšená automatizace nevytváří přímo nová pracovní místa, má tato investice významný přímý i nepřímý vliv na zaměstnanost," říká Jari Helminen, generální ředitel EID Tech.

Bez ohledu na úhel pohledu, minimálně 80 procent hodnoty našich výrobků pochází z Finska. Finsko a severské země obecně mají nejlepší poskytovatele materiálových zdrojů, které splňují naše náročná kvalitativní kritéria a finská odborná automatizace se řadí rovněž mezi nejlepší na světě," shrnuje Markku Laatikainen, generální ředitel Valtavalo.

LED trubice Valtavalo přímo nahrazují staré zářivkové trubice a Valtavalo se od svého počátku na tento segment zaměřuje.

Mezinárodní norma pro LED trubice, představená v prosinci 2014 otevřela trh s LED trubicemi a vývozní vyhlídky Valtavalo jsou vynikající. "Očekáváme plné otevření exportních kanálů v průběhu roku 2016," pokračuje Laatikainen.

Více informací:

Zdeněk Medřický
ředitel FAWOO TECH CZ s.r.o.
medricky.ml@fawootech.cz

Markku Laatikainen
generální ředitel, Valtavalo Oy
markku.laatikainen@valtavalo.fi

Jari Helminen
generální ředitel, EID Tech Oy
jari.helminen@eidtech.fi

Společnost EID Tech vyvíjí a prodává zákaznicky orientovaná průmyslová automatizační řešení pro různé potřeby finských a mezinárodních klientů. EID Tech byla založena v roce 2009 a společnost se nachází v Kuopio, Finsko. www.eidtech.fi