eshop
 

LED trubice s nejdelší životností a zárukou 7 let

LED trubice s nejdelší životností | LED trubice Valtavalo
Oulu, Finsko
1. 7. 2015

Finský výrobce LED trubic Valtavalo slibuje nejdelší životnost a nejdelší záruku na trhu LED trubic. Za běžných podmínek, činí průměrná životnost LED trubice G3+ 125 000 hodin.

Na důkaz výjimečně vysoké kvality připojuje Valtavalo ke svým trubicím záruku 7 let.

„Ve Finsku vyrábíme LED trubice již téměř tři roky. Výsledky naší trvalé činnosti v oblasti výzkumu a vývoje nám umožňují zlepšovat se a posunout o kus dál i životnost a záruku našich výrobků. Životnost a záruka, kterou dáváme, je znakem mimořádně vysoké kvality a to i v rámci finských standardů“, říká generální ředitel Valtavalo Markku Laatikainen. LED trubice G3+ je navržena tak, aby obstála v extrémních podmínkách, odolala vibracím, stejně jako vysoké a nízké teplotě. Pro zajištění vysoké kvality výrobků, používá Valtavalo jen ty nejlepší komponenty a systémová řešení i za cenu vyšších nákladů.

Plně automatizovaná výroba a testování

Plně automatizovaný výrobní proces LED trubic Valtavalo eliminuje výkyvy v kvalitě výrobků. Každá jednotlivá LED trubice se podrobuje automatizovanému testování, kde se mimo jiné ověřuje svítivost, barevná teplota, podání barev, spektrum, účiník, harmonické zkreslení, spotřeba energie nebo hipot. Údaje každé položky jsou uloženy v databázi, kde mohou být snadno, po zadání QR kódu nebo sériového čísla vyznačeného na trubici, dohledány. „Životnost LED produktů hodně záleží na jejich termomechanickém návrhu stejně tak jako kvalitě použitých komponentů a výrobního procesu“. "Tyto prvky hrají v návrhu našich výrobků klíčovou roli", přibližuje technický ředitel Valtavalo Tuukka Prykäri výrobkovou filozofii firmy.

LED trubice Valtavalo G3+ jsou také jedněmi z prvních LED trubic na trhu, které jsou vyráběny v souladu s novým standardem LED trubic EN 62776. Tento standard vydáný v prosinci 2014 obsahuje pokyny pro zajištění kompatibility různých výrobců LED trubic a harmonizaci zkušebních postupů pro dozor nad trhem. Nový standard posiluje důvěru v trh s LED trubicemi. V tuto chvíli jsou LED trubice první a jedinou formou LED osvětlení, která získala mezinárodní harmonizovaný standard. Po dokončení procesu, který trval několik let, Mezinárodní Elektrotechnická Komise (IEC) schválila tento standard dne 11.12.2014.

Tato standardizace umožňuje vyrábět LED trubice, které jsou kompatibilní s běžnými T8 fluorescenčními (zářivkovými) trubicemi. Mimo to, tento standard definuje potřebné vlastnosti, které LED trubice musí mít, aby byly vzájemně kompatibilní. Díky tomuto novému standardu, je možné nahradit staré zářivkové trubice LED trubicemi a v budoucnosti použít jakékoli takto standardizované LED trubice, bez ohledu na jejich značku.

Standard například definuje vlastnosti LED trubice, jako je mechanická odolnost, fyzické rozměry a elektrické vlastnosti. Rovněž také stanovuje potřebná značení, jaká produkt musí mít a jednotné zkušební praktiky.

Tento standard dělá použitelnost všech produktů na trhu tak jednotnou, jak je to jen možné. Přispěje tak ke zdokonalení použitelnosti a bezpečnosti LED trubic napříč trhem, což dle očekávání hodně urychlí přechod ze zářivkových trubic na LED trubice. Klient tak díky energetické úspoře a delší životnosti v porovnání s konvenčními zdroji podstatně zlepší své hospodaření.